Free French and Moland!

Hannah Frenchs Blog

Mormors siste ønske

Fredag formiddag døde Joshuas mormor etter kort tids sykdom. Hun hadde fått en blodpropp i kneet to uker tidligere og fikk behandling for dette. Torsdag 14. februar hadde hun mistet mye blod og ble kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus. Fredag morgen ringte sykehuset oss for å si at det gikk mot slutten og 5 av oss rakk fram og fikk tatt farvel med mor og mormor. Vi var inne hos henne en og en, og til kusina mi sa hun at "jeg skal gå opp" og pekte oppover. På slutten sto vi alle rundt henne og sang og mamma leste Fader Vår og salme 23. 

Hun døde mens sykehuspresten lyste velsignelsen over henne.
Etter en liten minnestund på sykehuset og på vei ut døra kom en sykepleier løpende etter oss. Hun fortalte oss at da legen hadde spurt mormor om hun ønsket gjenopplivning hvis hjertet skulle svikte, så hadde hun svart nei, det eneste hun ønsket seg var at hennes barnebarn skulle få komme hjem fra Kongo.

Vi prøvde å få gitt beskjed til Joshua på fredag men det gikk ikke. Først da han ringte lørdag ettermiddag fikk han vite om mormors bortgang. I går var sjømannspresten innom fengselet og jeg regner med at de to har fått snakket litt.

Mormor er grunnleggeren av en blindeskole i Cooch Behar i India. Denne skolen feiret sitt 50 års jubileum i januar og i den anledning filmet jeg mormor med en hilsen til de blinde og svaksynte barna. Denne filmen sendte jeg også med sjømannspresten til Joshua slik at han kunne få se mormor. Det blir nok rart for ham å se henne igjen (på film) for første gang på 4 år, og samtidig vite at nå er hun ikke her lenger.

Hannah French, 18. januar 2013

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk