Free French and Moland!

Kari Hilde Frenchs Blog

En ny fange og litt mer om korrupsjon

Første juli kom en ny fange til Sentralfengselet i Kisangani. Det viste seg å være en major fra politiet som satt i dommerpanelet og som var med å dømme de to nordmennene til døden. Nå sitter han altså selv i fengselet for korrupsjon. Han har også fått en annet navn nå og sitter i samme celle som noen andre fra politiet. Hvis han betaler bestikkelse kommer han fort ut igjen!! Så med korrupsjon kommer man lett ut av fengselet igjen!

I fjor ble personen som tok Joshua og Tjostolv til fange og som behandlet dem stygt også satt i Sentralfengselet. Men de som kan betale for seg kommer ut fort.  

Advokat Kibambe fra Kinshasa som forsvarte Josh og Tjostolv har vært på besøk i Kisangani i en annen sak. Han benyttet anledningen til å besøke de to og hadde litt av hvert å fortelle som viser den enorme korrupsjonen i Kongo.  

Ved siden av et nyttig møte med UD 30. juni som Knut Moland har skrevet om på sin blogg har den britiske ambassadøren nylig hatt et møte med guvernøren av Orientale Provins hvor Kisangani ligger. I alle møtene både britisk og norsk UD har med kongolesiske myndigheter møter de all forståelse og velvilje. MEN noe handling ut av forståelse og løfter blir det ikke. De to holdes som gisler for penger.  

Kari Hilde French, 5. juli 2011

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk