Free French and Moland!

Knut Molands Blog

17. Mai i fangenskap

I dag feiret Joshua og Tjostolv sin 4.17 mai i fangenskap. Det ble neppe noen  storslagen feiring. For noen år siden var vi i Oslo på17.mai. Tjostolv var vakthavende befal ved slottet,og sto med sabel foran en avdeling ved vaktbua. Kongen kom ut på balkongen,og hilste først på gardistene som tradisjonen er. Gardistene presenterte gevær. Nå sitter han og Joshua i et fengsel i Kongo dømt i en underlig serie av "rettsaker" til døden for å ha vært utsendt av H.M.Kongens Garde som spioner i Kongo,som det står i dommene.
Det er en trist sak når noen blir utsatt for justismord,men det forekommer,og har forekommet også i Norge. I en rettstat er det et uhell,kanskje et sammentreff av uheldige omstendigheter. Ikke så i Kongo. Dommene mot guttene er justismord,men ikke nok med det,de er overlagte justismord ! Dommerne viste utmerket godt at de ikke var skyldige i det de ble beskyldt for,men dommernes motiver var jo ikke at rettferdigheten skulle skje. De hadde helt andre motiver.
"Etterforskningen" av drapet på sjåføren var så amatørmessig at det var ikke til å tro. Men det ble iallefall tatt et bilde av liket,det viste helt klart at halgla guttene hadde med sek IKKE kunne være drapsvåpnet ! Kraniet på liket hadde et lite inngangshull,og et stort utgangshull. Altså ble han skutt med et høyhastighetsvåpen. De beskylde da guttene for å ha brukt pistol,og "beviset" hadde de jo,da de hadde bilde av Tjostolv med en pistol. At nummeret på pistolen kunne leses på bildet,og at bildet var tatt i Norge,og at pistolen beviselig er i Norge i forsvarets eie,overså de gallant.
"Vitnet",en kongolesisk kriminell,skiftet forklaring minst 3 ganger,for å tilpasse seg etterhvert. Han hadde levert et krav på 100 000 USD som erstatning  FØR "rettsaken". Likevel fikk han vitne ! Det er vel inhabilitetens mor !
"Bevisene" for spionasje var ID kort fra forsvaret,en GPS og noen kart,samt bilde av "spionsjefen" som de fant på Tjostolvs kamera. "Spionsjefen" var fotojournalist Folkedal fra Drammen. Han har ikke engang vært i militæret.
Dette ble "dommerne" gjort oppmerksom på,men " mannen hadde militærlue,og pekte på et afrikakart" så det var gyldig bevis.En av dommerne sov under prosedyren i en sak med dødstraff,og en av dommerne havnet i cella ved siden av dem i Kisangani !
Nå har galskapen pågått i over 3 år. Nå må UD snart klare å få dem ut.
Afrika blir bare farligere for utlendinger. 2 svenske journalister sitter i Etiopia. Dømt for "terrorisme". En fra norsk folkehjelp sitter i Sudan beskyldt for spionasje. En svenske og en brite sitter i den Sentralafrikanske republikk. De fant en massegrav med 17 døde soldater. Da de meldte dette ble de beskyldt for å ha myrdet dem ! Overgrep mot uskyldige er ikke greitt,og det må nok mer eller mindre kriminelle regimer bli gjort klar over,og at slike overgrep vil få konsekvenser for dem.
Knut Moland, 17. Mai 2012

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk