Free French and Moland!

Hannah Frenchs Blog

Dagen før dagen

Nå sitter jeg med hjertet i halsen. I går var det ett år siden Joshua ble tatt til fange, og i morgen begynner den 4. rettsaken. Men i prinsippet er det den første igjen, de starter fra scratch. Jeg var ikke så nervøs forran de forrige rettsrundene. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror kanksje det var fordi jeg var sikker på seier første rettsrunde, og i andre rettsrunde visste jeg den ville bli like sirkus som den første.

Denne gangen derimot har jeg nå for første gang på lenge ett fnugg av håp om at Joshua og Tjostolv kan få en rettferdig rettsak, en de fortjener. Dagbladet forteller nemlig at alle de sentrale aktørene som fikk gutta dømt i de forrige rettsrundene, er blitt beordret ut av Kisangani. Nye dommere og ny aktor er blitt fløyet inn fra hovedstaden og det kan tyde på at styresmaktene i Kongo vil vise at de kan ha ett ukorrupt og rettferdig rettsvesen.

Det er plutselig mange journalister tilbake i Kisangani. Det er nok rart for gutta som ikke har hatt slikt besøk siden desember i fjor. Det er rart for oss også, for nå kan vi både se intervjuer med dem i papiravisene, men også videointervju av dem fra fengselet på TV og nettet. Det er rart, men veldig godt å kunne se dem igjen. De ser og høres veldig slitne ut, men jeg ber til gud om at de får krefter til denne siste kampen i det kongolesiske rettsvesenet. Og jeg ber om at dette faktisk blir den siste kampen. Den norske advokaten Dietrichson er også på plass for å bistå, og det har han allerede gjort ved å skaffe gutta en egen tolk. Vi håper han faktisk klarer å tolke slik at gutta forstår hva som blir sagt.

Det skal bli veldig spennende å se i morgen. Lykke til Josh og Tjostolv. Jeg er glad i dere og rettferdigheten vil seire til slutt.

Hannah French, 9. mai 2010

 

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk