Free French and Moland!

Hannah Frenchs Blog

Svar på støttemail

Vi har fått så fantastisk mye fin støttemail, og dette er noe av det gutta våre setter aller mest pris på å få når noen kommer å besøker dem fra Norge. Til sammen i innboksen er det i overkant av 1100 mail som er kommet siden vi startet web-siden! De aller fleste av disse er direkte e-mailer til guttene, eller oss. Noen er spørsmål til oss, og noen kommer med konstruktiv kritikk i forhold til web-siden og annet.

Jeg har prøvd å svare på alle, noe jeg personlig har hatt veldig lyst til å gjøre og som jeg har gjort så godt det lar seg gjøre. Litt over 1000 er besvart, så om du er blant de siste 100 beklager jeg at jeg ikke har fått svart enda. Etter påsken i år ble jeg veldig sliten, og orket nesten ingen ting. Når man lever i en sånn situasjon som dette her blir man etter hvert utmattet. Man skal liksom leve ett eget liv, samtidig som man skal jobbe for å få den man er glad i hjem. Og hele tiden ligger uroligheten der, hvor man lurer på hvor lang tid dette skal ta. Hva som skjer videre. Hva om de blir syke? Det tærer.

Støttemailene har vært en enorm hjelp og støtte for meg og resten av familiene, samt guttene. Når en får så mye støtte fra totalt fremmede, føles det som om man får litt mer energi til å jobbe seg videre. Så tusen takk til alle dere som har stått og som står ved vår side, fram til guttene er hjemme på trygg jord.

Sinna-mailer som jeg kaller dem er det heldigvis ikke så mange av. 16 stykker til sammen, og mesteparten er bare tull (altså bare dritt-slenging).

 

Jeg fikk nylig en sinna-mail. Mannen skrev ikke inn riktig e-mail adresse så svaret mitt kom dessverre ikke fram til han. Men han hadde noen gode spørsmål, og jeg ønsker å svare ham her:

Mannen var sint fordi vi skriver at gutta og de andre fangene ikke har det så godt for tida, men vi får jo støtte på fanger-hjelper-fanger kontoen, så hvorfor ikke sende ned masse mat og penger for å bedre kårene? Og hvorfor skriver vi ikke mer slik at dere givere kan vite hva pengene blir brukt på?

Vi har skrevet hva dette blir brukt på, men vi har kanskje ikke vært så flinke på å oppdatere teksten på fanger hjelper fanger -sida vår på en oversiktelig og god måte. Det er til sammen brukt penger fra fange-kontoen på 3 store aksjoner. Den første var i november i fjor hvor vi fikk inn mer enn 2 tonn mat og medisinsk hjelp, samt redskaper og annet. Den andre var jule-hjelpen vi fikk inn ved hjelp av sjømannspresten Terje i jula i fjor. Og den siste aksjonen var i sommer da Mathilde Moland og Rune Edvardsen var inne med legehjelp og medisinsk utstyr. I tillegg driver Joshua klinikken sin hver dag, hvor utstyr, apoteker-varer og medisiner kommer fra fange-kontoen.
 Fange-kontoen blir derfor flittig brukt for å bedre fengselsvilkårene for fangene. Men problemet i fengselet nå for tida er også andre ting, som blant annet varmen. Det er regntid, og varmen og luftfuktigheten er dermed høy. Strømmen virker bare av og til, og når de går flere dager uten strøm til avkjølende vifter kan det bli en hissig stemning blant fangene. I tillegg kommer det stadig nye fanger, og som mamma allerede har skrevet er det en ny gjeng i fengselet som skaper bråk. De truer også Tjostolv og Joshua på livet. Dette er ett stort problem som ikke penger nødvendigvis kan løse.
 

Ett annet spørsmål er hvorfor vi driver å "tigger" om penger når vi har mulighet til å ta opp lån for å kjøpe dem fri. "et godt råd betal for disse amøbene selv det har dere råd til!!!!!om dere ønsker dem så sårt hjem da????virker neppe sånn!!!!da hadde dere vel bladd opp penger for deres kjære for lenge siden enn å føre folk bak lyset med tigging!!!!!!!!!skam dere!!!!"

Angående støttekontoer har det ikke vært vårt initiativ å starte dem noen av gangene (bortsett fra fange-kontoen som Joshua og Tjostolv startet). Når mennesker fra hele Norge ringer og spør hvor de kan sette inn penger for å hjelpe, så blir det til at det blir en konto. Vi takker selvfølgelig for all hjelpen, men vi er helt og fullt bevisst på at vi må ta opp lån for den gjenværende summen når den tid kommer. Støttekontoene er selvfølgelig frivillig, og kun en mulighet for de som ønsker, å hjelpe Joshua og Tjostolv hjem. I tillegg er pengene øremerket, og om det blir ett overskudd kommer dette til å gå til ett veldedig formål, som det også står om på web-siden.
 Nå er det også slik at hvis det hadde vært så enkelt som å betale ett eller annet, og dermed få de hjem på første og beste fly, så ville jeg gjort det. Dessverre er det ikke slik det fungerer. Det er mye som må på plass, og dette tar mest av alt, tid. Vi må pent smøre oss med tålmodighet, bite tenna sammen og vente.
 

Til slutt i mailen står det at ”jeg kjenner mange som har stilt dere kritiske spørsmål men dem skuffer dere under teppe og ikke gidder å svare på!!arroganse er det vi nordmenn sier om slike ,småborgerer!!!!”  

Til det kan jeg svare at jeg har svart på alle og enhver av de som har stilt kritiske spørsmål (ikke på dritt-kastinga). Problemet er at over halvparten av disse menneskene har oppgitt falsk e-mail adresse. Dermed bruker jeg masse tid og krefter på å svare disse menneskene, for så å få ” Delivery Status Notification (Failure)‏” i innboksen min som viser at disse menneskene aldri kommer til å få det svaret jeg nettopp sendte. Denne mannen jeg referer til i denne artikkelen fikk også ett godt og langt svar fra meg, men også han hadde oppgitt en ikke-eksisterende e-mail adresse.

Jeg ønsker oppriktig å svare på alle spørsmål (både kritiske og positive) som kommer inn, men om en oppgir uekte e-mail adresse, kaller jeg dette respektløst og feigt. Man skal ikke komme med masse anklagelser og dritt, for så å være redd for svaret.

 

 Ellers vil jeg si til alle som har sendt mail, at jeg setter pris på dem alle sammen, og at jeg er takknemlig for alt engasjement og all støtte vi har fått fra det norske folk.

 

Hannah French, 11. november 2010

 

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk